Beleef de werking van de proloog van het Evangelie naar Johannes

Lieve mensen,

• Ben je met de bijbel opgevoed, en zoek je nu naar zingeving in de Upanishads of het Boek van Wonderen?
• Doe je aan yoga of zenmeditatie of bezoek je ayahuasca ceremonies op zoek naar spirituele ervaringen?
• Zou je je eens willen laten verrassen door de actualiteit en de zeggingskracht van de proloog van het Johannesevangelie los van wat kerken en theologen er allemaal over zeiden en schreven, los van of je gelovig bent of niet?

Kom dan tweede Paasdag naar Het Veerhuis voor een werkbijeenkomst over de proloog van het Evangelie naar Johannes.

Die dag zetten we ons spelenderwijs uiteen met deze oeroude tekst. Op alle mogelijke wijzen zullen we ons verdiepen in de woorden en beelden. Welke gedachten en gevoelens roepen ze op? Wat zeggen die woorden en beelden ons? Wat zie en beleef je als je bezig bent met de proloog van het Johannesevangelie?

Jac Hielema zal inleidend vertellen over zijn ervaringen met het mediteren van deze tekst. Al doende ontwikkelde hij methoden om zich te verdiepen in teksten überhaupt zó, dat ze innerlijk tot leven worden gewekt. Wie éénmaal zó met teksten bezig gaat, leest en leeft voortaan ánders. Hij ziet zichzelf en de wereld ánders. Hoe anders? Nou, alsof hij in alles aanwezig is.

een deelnemer aan zijn werkbijeenkomsten zegt:
“Met de woorden van het Evangelie naar Johannes spelen? Ja dat kan! Het is niet alleen een bijzondere werkwijze maar ook verrassend, een beetje spannend ook. Al doende en denkende verwerf je je een levendige, actuele relatie tot de inhoud, dat is ten minste mijn ervaring. Het vervulde me met dankbaarheid. Ik voelde een dieper leven in me. En een diepe diepe zin.”

Wat: werkbijeenkomst “In het begin was het Woord”
Wanneer: maandag 2 april, tweede Paasdag, van 10 uur tot 17 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Waar: in Het Veerhuis in Varik, Waalbandijk 8
Wie: voorbereid en verzorgd door Jac Hielema
Kosten: € 60,– per persoon inclusief koffie/thee en lekkers (lunch zelf meenemen graag)

Je kunt je voor deze werkbijeenkomst aanmelden door te mailen naar vraag@filosofievandevrijheid.nl. Je kunt me ook altijd bellen 06-14687873.

Me verheugend je te ontmoeten, verblijf ik

met hartelijke groeten,

Jac Hielema